dimarts, 19 de maig del 2020

PREMI LITERATURA UE 2020

Avui us porto una entrada novament literària!

Parlo sobre uns premis que s'han entregat aquests dies, els premis literaris de la Unió Europea d'enguany. Irene Solà és una autora barcelonina nascuda l'any 1990 i és una poeta, narradora i artista del territori.
Aquesta edició el premi ha anat cap a una novel·la de la qual he fet menció en aquest blog, es titula Canto jo i la muntanya balla, i és de l'autora Irene Solà. (si podeu mirar l'entrada del dia 23 de març d'enguany, us faig referència a aquesta novel·la).
Solà és llicenciada en Belles Arts a la UB, i ha participat en diversos certamens des de l'any 2004 entre les que destaquen algunes obres que van ser guardonades amb un accèssit.
L'any 2012 va ser guardonada amb el 48è Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits, amb l'obra Bèstia.
L'any 2017 va guanyar un altre premi que significava un guardó de narrativa per a menors de 35 anys amb la novel·la Els Dics.
Té tres obres publicades, Bèstia (2012, per l'editorial Glaerada), Els dics (2018, per l'editorial L'altra editorial) i Canto jo i la muntanya balla (2019, Anagrama), el darrer títol és el guardonat.
I ha estat guardonada amb diversos premis i reconeixements: 
 - L'any 2012 va ser guardonada amb el Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits per Bèstia
 - L'any 2017 va ser guardonada amb el Premi Documenta de narrativa per Els dics
 - Dos anys més tard, l'any passat, va ser guardonada per la novel·la Canto jo i la muntanya balla amb el Premi Anagrama, per ser una novel·la en català
 - En darrer lloc, el premi del qual tracta l'entrada i que va ser lliurat fa ben poc, el premi de Literatura de la UE per la mateixa novel·la

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada