dijous, 23 d’abril del 2020

馃尮SANT JORDI CONFINAT馃尮

Quina il·lusi贸 em fa fer la publicaci贸 n煤mero 100 del blog!!
Al meu parer, dedicada al millor dia de l'any, la diada de Sant Jordi! 
Una diada at铆pica, per貌 al cap i a la fi una diada fant脿stica i plena de lletres i llibres! Enguany ens toca quedar-nos a casa per aquest dia tan esperat de llibres i roses, enguany ens toca fer bondat i curar-nos les ales i la salut.

Aix铆 doncs us convido a celebrar-ho des de casa!
Primer de tot, agafa un llibre que faci molt que no llegeixes (o un de nou que t'hagis comprat) i llegeix, llegeix molt i devora'l. Devora la novela·la que feia tant que volies i que et vas comprar abans del confinament, devora aquell llibre d'aventures o de fantasia que tenies oblidat al prestatge de sobre el llit... 

Escull la novel·la que m茅s records et porti i rellegeix-la, o escriu un breu relat per sorprendre la fam铆lia regalant-los una hist貌ria que no podran trobar enlloc m茅s; regala abra莽ades, regala tot all貌 que has de fer durant tot l'any... I enguany llegeix poesia a casa (a falta de Sant Jordi als centres educatius fes-ho a casa), dedica't a escriure i escriure (a llibreta sempre va millor, ja que ho tens sempre a m脿 i descanses els ulls de les pantalles que malmeten la vista), per llegir i llegir... (s茅 que hi ha feina a fer, per貌 dedica't unes hores al dia i aix铆 descanses de pantalles).
Una altra opci贸 茅s encetar una novel·la nova, encetar-ne una en aquesta diada tan at铆pica, com si te l'haguessin regalada, reserva't una per avui.
En segon lloc, si no tens cap llibre nou, pots descarregar-te'n a les plataformes digitals que hi ha habilitades per aquestes funcions, viatges sense moure't de casa i a m茅s gratu茂tament.
En tercer lloc, i aqu铆 entro al meu m贸n, hi ha poesia virtual en llengua de signes! 脡s molt maca, tot i que molt complexa, us animo a qu猫 mireu alguna poesia, n'hi ha de molt boniques! Endinseu-vos en el m贸n de la llengua de signes, endinseu.vos a fer i crear versos... 
Si teniu criatures, dediqueu el dia a fer manualitats, feu roses de paper, punts de llibre... sigueu creatives i deixeu volar la vostra imaginaci贸! O si sou maldestres amb les manualitats... un bon llibre, una manta i a escarxofar-vos al sof脿... endinseu-vos en aquell m贸n tan fant脿stic, o potser tan real, i deixeu consumir-vos per la m脿gia de la literatura, per la m脿gia de les lletres i de les paraules.
Recomanacions de poesia per aquests dies...

CAMINA - ALGUER MIQUEL
EL DELTA DE LES
PARAULES - CESK FREIXAS















Com podreu trobar en un d'aquests dos llibres de poesia, uns versos que m'agraden molt i que versiono una mica amb perm铆s de l'autor...

"Que quan siguis a casa una can莽贸 et porti lluny"

Bona diada de Sant Jordi! 馃尮

Gaudiu del dia malgrat sigui a casa!


1 comentari: