divendres, 3 d’abril del 2020

COVID 19 RECOMANACIONS LITERÀRIES

Avui us faré 19 recomanacions... com el virus que tenim a sobre, la COVID-19


Aquests dies diverses editorials estan posant a la seva pàgina web llibres en línia  per amenitzar aquests dies de confinament i fer-los més fàcils... amb un bon llibre a les mans les hores passen volant!

Us faré un repàs de les pàgines que hi ha disponibles de les diverses editorials.

En primer lloc trobem la Xarxa de Biblioteques de Catalunya (eBiblio), on podeu trobar una quantitat ingent de novel·les per llegir aquests dies; des de novetats fins a lectures de caire feminista (com el llibre de Feminista ilustrada), teniu un munt de llibres per fer passar les hores durant aquests dies de confinament!

En segon lloc trobem Club Editor, on ens recomanen lectures com les de l'autor Charles Dickens (on podeu trobar una traducció de l'obra La Història de dues ciutats al web de l'editorial). 

En tercer lloc...

Llibres de domini públic
Project Gutemberg. 60.000 llibres electrònics gratuïts.
Elejandria. Llibres en domini públic.
Literanda. Editorial independent que publica llibres de domini públic de manera acurada.
Ganso y Pulpo. Projecte editorial independent de llibres de domini públic.
Biblioteca Nacional. La biblioteca digital hispànica.
Amazon. El gegant del comerç electrònic.


En quart lloc, tenim explicació de contes pels més menuts en algunes xarxes socials, com Instagram o Facebook.

La cinquena proposta la tenim, dins la pàgina de Betevé, a contes per explicar la Covid-19 a les menudes de la casa, amb audiollibres i llibres en xarxa (a falta de sortir a buscar-los els tenim a l'abast igualment).

Com a sisena proposta tenim diverses editorials i llibreries que han iniciat clubs de lectura en línia, que els podeu trobar en aquest enllaç, i podeu gaudir d'hores i hores de lectura i xerrades literàries! (A mi que m'agraden els llibres ja em va bé, perquè no sé què fer a casa...)

La setena proposta que us porto és del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), que ofereix de manera gratuïta i en format digital més de 60 llibres clàssics i contemporanis de la seva biblioteca teatral. A més, des de les xarxes socials del TNC s'organitzaran periòdicament trobades a Instagram Live amb membres dels equips artístics sota l'etiqueta #elTNCaCasa

Següents propostes! 

  • 8a: L’editorial Males Herbes, especialitzada en ciència-ficció, realisme màgic, sàtira, terror i surrealisme, ha decidit que mentre duri el confinament penjaran contes inèdits de diferents autors de la seva col·lecció. Cada setmana penjaran entre dos i quatre contes nous.
  • 9a: Alba Editorialproposa quatre llibres gratuïts fins al 13 d’abril pels més petits de la casa, per exemple, ofereix un llibre sobre Gloria Fuertes, una de les grans poetes del segle XX i un referent de la literatura infantil. Una poeta que va entrar a milers de cases gràcies a la televisió i va ajudar a descobrir a diverses generacions el plaer de la poesia, doncs encara a dia d’avui ens podem enamorar de la poesia gràcies aquest llibre de Gloria Fuertes.
  • 10a: Edicions Cal·lígrafvol contribuir a fer més lleuger el temps de confinament i ofereix en format obert els relats del llibre ‘Els horitzontals i altres històries verticals’, de Carles McCragh. L’editorial penjarà en format pdf un relat cada dos dies. Són històries d’humor nostàlgic, gènere negre, denuncia i revolta social.
  • 11a: Blackie Books i James Rhodesofereixen de manera gratuïta ‘Instrumental’, la colpidora història personal de l’autor sobre els abusos sexuals i la música com a eina per sortir-se’n. A més, Blackie Books ha creat ‘Casa Blackie’, un espai on es faran lectures, monòlegs i es compartiran textos. La primera sessió la realitzarà Elisa Victoria, autora de ‘Vozdevieja’, que inaugura el club de lectura en pijama i estarà disponible en “streaming” al canal d’Instagram Blackiebooks aquest dijous a les 18.30 h. A més, Blackie Books comença un cicle de ‘Relats confinats’ obert a tothom, és a dir, proposen als lectors que esdevinguin escriptors per una estona i enviïn els seus relats curts, escrits a casa però l’acció ha de passar a l’exterior. Podeu enviar els vostres relats a casa@blackiebooks.org.
  • 12a :L'editorial Acantilado ofereix llibres de la seva col·lecció de manera gratuïta en format digital, per exemple, ‘La tormenta de Nieve’ de Lev Tolstói o ‘En las montañas de la locura’ de H.P. Lovercraft. Estigueu atents a les seves xarxes socials.
  • 13a: Planeta ha penjat de manera gratuïta alguns dels llibres en castellà com ‘La sombra del viento’, de Carlos Ruiz Zafón; ‘El tiempo entre costuras’, de María Dueñas; ‘El código Da Vinci’, de Dan Brown, o ‘Los hombres que no amaban a las mujeres’, de Stieg Larsson. Aquí teniu la llista completa:

    1. – ‘La sombra del viento’, de Carlos Ruiz Zafón
    2. – ‘El tiempo entre costuras’, de María Dueñas
    3. – ‘El código Da Vinci’, de Dan Brown
    4. – ‘Los hombres que no amaban a las mujeres’, de Stieg Larsson
    5. – ‘Algo tan sencillo como tuitear te quiero’, de Blue Jeans
    6. – ‘A todos los chicos de los que me enamoré’, de Jenny Han
    7. – ‘En familia con Karlos Arguiñano’, de Karlos Arguiñano
    8. – ‘Mi nombre es Stilton, Geronimo Stilton’
    9. – ‘El león, la bruja y el armario (Crónicas de Narnia, 1)’, de C. S. Lewis
    10. – ‘Planeta Manga 1’
  • 14a: Errata Naturae una editorial independent dedicada a la narrativa i l’assaig, cedeix de forma gratuïta 15 llibres del seu catàleg com ‘Sueños’, de Franz Kafka; ‘La iniciación de un hombre: 1917’, de John dos Passos; ‘Mutaciones del cine contemporáneo’, de Jonathan Rosenbaum i Adrian Martin; ‘El compañero de piso de mierda. Manual de supervivencia para compartir casa’, de Guiseppe Angelo Fiori, etc.
  • 15a: Roca Editorial regala la versió digital de 14 de les seves novel·les, amb autors com Noah Gordon, Pilar Tena o Martí Perarnau.
  • 16a: L’editorial Llibres de L’Encobert cedeixen de manera gratuïta dos llibres del seu catàleg: ‘Contes valencians’ i ‘Contes de la condemnada’, de Vicente Blasco. Dos reculls de relats de temàtica social i valenciana.
  • 17a: L’editorial Llibres del Delicte, que va néixer l’any 2013 a Barcelona i aposta per donar visibilitat a autors catalans de novel·la negra, regala alguns dels seus darrers títols.
  • 18a: Fira Literal publica de forma totalment lliure les entrevistes i converses de les principals conferències de totes les edicions de la Fira. Des de Literal diuen que no els mouen els llibres com a mercaderies ni com a acumulació d’objectes a les estanteries sinó com un bé comú.
  • 19a: Grup62, on hi ha llibres tan ben escrits com Les veus del Pamano de Jaume CabréL'ombra del vent de Carlos Ruiz Zafón...

Informació extreta de Betevé.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada